U & Eye Media Productions | Over Suzanne
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

OVER SUZANNE

Mooie projecten maak je niet alleen, vandaar de naam U & Eye Media Productions. Ik werk graag samen met anderen en hou van gedeelde creativiteit en inspiratie, van kruisbestuivingen. Zoals een documentaire die wordt aangevuld met een tentoonstelling of een boek.

 

Ik hou van brainstormen, fantasie de vrije loop laten en naast documentaires is schrijven een grote passie van me. In U & Eye Media Productions combineer ik beide.

 

Ik groeide op in Limburg en studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde nog een Minor Kunstgeschiedenis aan de hogeschool van Utrecht, mijn huidige woonplaats.

 

Ik heb aan vele documentaires meegewerkt; van ontwikkeling en research tot productie en regie. Daarbij specialiseerde ik me in het schrijven van filmplannen en projectfinanciering.

 

Suzanne van Leendert

Naast het schrijven van filmplannen schrijf ik ook poëzie en schreef ik twee (Engelstalige) boeken. Ook werk ik als Engelse tolk en vertaler. Het voortdurend bezig zijn met taal heeft ervoor gezorgd dat ik met een kritisch blik naar de inhoud kan kijken en, waar nodig, kan bijsturen. Ook geef ik workshops; projectplannen schrijven, projectfinanciering en creatief schrijven.

 

Zoek je samenwerking voor je project, heb je vragen of interesse in een van de workshops, stuur me dan een bericht. Ik hoor graag van je!

 

Suzanne van Leendert

AWARDS

2020 - Winnaar Poeziëwedstrijd Woordstroom Zaventem

Gedicht 'Wildgroei'

2018 - Winnaar Parade der Poëten Eemnes

Gedicht ‘Onderwatervloot’

2018 - Nominatie Gouden Terebinth

Documentaire Zielen van Utrecht

2017 - Nominatie Just Plain Folks Music Awards

Concertregistratie ‘Troubadour’ van Barry Mc Cabe

2017 - Winnaar Parade der Poëten Stichtse Vecht

Gedicht ‘Onder Toeziend Oog’

2015 - DocFeed award voor beste lange Nederlandse documentaire

Documentaire 'Broken Dreams'

2015 - Silver Award (Spotlight Documentary Film Awards, Atlanta)

Documentaire ‘Een zweem van wreedheid’ (regie Frank van Osch). Mijn aandeel: ontwikkeling, financiering en productie.