U & Eye Media Productions | About
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ABOUT SUZANNE VAN LEENDERT – deze pagina vertalen in het Engels

Mooie projecten maak je niet alleen, vandaar de naam U & Eye Media Productions. Ik werk graag samen met anderen en hou van gedeelde creativiteit en inspiratie, van kruisbestuivingen. Zoals een documentaire die wordt aangevuld met een tentoonstelling of een boek.

 

Ik hou van brainstormen, fantasie de vrije loop laten en naast het maken van documentaires is schrijven een grote passie van me. In U & Eye Media Productions combineer ik beide.

 

Ik groeide op in Limburg en studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ik nog een Minor Kunstgeschiedenis aan de hogeschool van Utrecht, mijn huidige woonplaats.

 

Ik heb aan vele documentaires meegewerkt; van de ontwikkeling en research tot aan de productie en regie. Daarbij specialiseerde ik me in het schrijven van filmplannen en projectfinanciering.

Suzanne van Leendert

Naast het schrijven van filmplannen, schreef ik ook twee (Engelstalige) boeken en werk ik als Engelse tolk en vertaler. Het voortdurend bezig zijn met taal heeft ervoor gezorgd dat ik met een kritisch blik naar de inhoud kan kijken en, waar nodig, kan bijsturen. Ook geef ik workshops; projectplannen schrijven, projectfinanciering en creatief schrijven.

 

Zoek je samenwerking voor je project, heb je vragen of interesse in een van de workshops, stuur me dan een bericht. Ik hoor graag van je!

 

Suzanne van Leendert

AWARDS

2017 - Genomineerd voor de Just Plain Folks Music Awards

Concertregistratie ‘Troubadour’ van Barry Mc Cabe. Winnaar wordt eind 2017 bekend gemaakt. Mijn aandeel: productie en montage dvd.

2017 - Winnaar Parade der Poëten

Mijn gedicht ‘Onder Toeziend Oog’ won de Parade der Poëten (in Stichtse Vecht).

2015 - DocFeed award voor beste lange Nederlandse documentaire

Documentaire ‘Broken Dreams’

2015 - Silver Award (Spotlight Documentary Film Awards, Atlanta)

Documentaire ‘Een zweem van wreedheid’ (regie Frank van Osch). Silver Award (Spotlight Documentary Film Awards, Atlanta). Mijn aandeel: ontwikkeling, financiering en productie.

2012 - NL-award

Documentaire ‘Daten in de Dancing’ (regie Frank van Osch). Mijn aandeel: ontwikkeling en financiering.

2011 - Beste documentaire op het Big Muddy Film Festival, Carbondale, Illinois (USA) en eerste prijs op het Artivist festival in Hollywood (USA), in de categorie Human Rights.

Documentaire ‘Omdat wij mooi waren’ (regie Frank van Osch). Mijn aandeel: financiering en productie.