Artist in Residence in Slot Zuylen

Artist in Residence in Slot Zuylen

“Poëtisch Herbarium”
Een samenwerking in woord en beeld tussen Jacolien de Jong en Suzanne van Leendert

Vanaf 21 juni ben ik samen met kunstenaar Jacolien te gast in het paviljoen in de tuin van Slot Zuylen als Artists in Residence. Wij laten ons inspireren door deze bijzondere plek en onze liefde voor de natuur.

In de kunstwerken van Jacolien de Jong krijgt de natuur een gezicht. Zij verzamelt bladeren en bloemen en is gefascineerd door de schoonheid en vergankelijkheid van de natuur. Naast een passie voor planten is zij gefascineerd door het menselijk brein ofwel de menselijke natuur: wat ons beweegt en ons bezielt. In haar beeldend werk, waarin ze plantaardig materiaal op papier verwerkt.

In mijn poëzie geef ik de natuur een stem. Hoe wij omgaan met de natuur en onze omgeving vormen een belangrijke inspiratiebron. Ik ben ervan overtuigd dat als we meer in verbinding staan met de natuur, we meer in verbinding staan met onszelf en met elkaar.

Slot Zuylen en de tuin zijn te bezoeken van woensdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur. Toegang is gratis met de museumjaarkaart. Wil je er zeker van zijn dat wij aanwezig zijn, stuur me dan een bericht om een afspraak te maken.

 

Een “verrassingsoptreden” in het paviljoen. De kop is eraf, we zijn begonnen.