DVD Zielen van Utrecht nu verkrijgbaar

DVD Zielen van Utrecht nu verkrijgbaar

De dvd van de documentaire Zielen van Utrecht is nu verkrijgbaar. De prijs bedraagt € 12,50 inclusief verzending. Bestellen kan door het bedrag over te maken op rekening NL46 INGB 0004 5690 56  t.n.v. U & Eye Media Productions in Utrecht.

Vermeld bij de betaalgegevens uw naam en adres, of stuur deze gegevens in een e-mail naar info@uandeyemedia.nl

Betalen via Paypal is ook mogelijk (vermeld dan het e-mail adres suzanne@uandeyemedia.nl)

Zielen van Utrecht (documentaire, 62 min.)

De vier gemeentelijke begraafplaatsen in Utrecht (Soestbergen, Kovelswade, Tolsteeg en Daelwijck) zijn oases van rust waar de doden te ruste worden gelegd in de aarde of in bijzondere grafkelders. Ook zijn het plekken om te wandelen, te mijmeren over het leven en de dood, en tot rust te komen onder de prachtige bomen als groene longen van de stad. Toch kent de gemiddelde stadsbewoner ze niet als plekken om eens te bezoeken. Waarom eigenlijk niet?

De dood is niet aanlokkelijk en begraafplaatsen zijn niet meer zo ’trendy’ als dat ze eens waren. Mensen willen steeds vaker gecremeerd worden. En dat is een probleem voor Utrecht, en vele andere steden in Nederland, dat ieder jaar groter wordt. Duizenden graven liggen leeg en hoe krijgt de stad die in godsnaam gevuld? Ook het aantal bezoekers daalt. Tanja Medema, teamleider van de Afdeling Begraafplaatsen, worstelt hier dagelijks mee. Lukt het haar om creatieve oplossingen te bedenken om het tij te keren en haar begraafplaatsen te ‘promoten’? En waarom voelt ze zich daar zo thuis?

Zielen van Utrecht biedt een exclusief kijkje achter de schermen, stapt even uit de hectiek van het leven en staat stil bij de dood.

Meer informatie