Nieuwe film: VAART – een ode aan de stadsnatuur

Nieuwe film: VAART – een ode aan de stadsnatuur

UPDATE: Het festival Klopvaart of Stelten waar ‘VAART – een ode aan de stadsnatuur’ op 5 juli in première zou gaan is vanwege de corona geannuleerd. Een nieuwe premièredatum wordt tzt bekend gemaakt. 

In de zomer komt mijn nieuwe film uit: Vaart – een ode aan de stadsnatuur. Het wordt een poëtische, associatieve korte film die zoekt naar verbinding met de natuur in de stad. De gedachte erachter is dat je natuur overal kunt ervaren, en dat je ook midden in de stad deel uitmaakt van de natuur.

De opnames zijn gemaakt rondom de Klopvaart in Overvecht in Utrecht. Een stuk water van nog geen anderhalve kilometer, met fietspaden aan beide zijden, waar zich meer afspeelt dan je denkt…

In de film gaat het beeld een interactie aan met poëzie. Anne Broeksma, één van de dichters van het stadsdichtersgilde in Utrecht, sprak vandaag de door haar geschreven (prachtige!) voice-over in, in één van de studio’s van RTV Utrecht. Ook werk ik samen met Gerwin Weidenaar die zal zorgen voor de sound design en de muziek.

In de zomer gaat de film in première op een locatie die later bekend gemaakt wordt. Daarna wordt de film onder andere uitgezonden door RTV Utrecht. Wordt vervolgd!

Anne Broeksma met geluidstechnicus Jeroen Jonker

 

Anne ‘in actie’