Broken Dreams

 

Broken Dreams is het kleurrijke levensverhaal van het vliegtuig dat gebruikt zou worden voor de musical Soldaat van Oranje. Tijdens het vervoer over de weg raakte deze oude Dakota betrokken bij een ongeluk. Vleugellam moet ze afwachten hoe het met haar zal aflopen. In de film blikt het vliegtuig terug op haar turbulente bestaan terwijl mensen die haar kenden getuigen van hun liefde voor deze elegante en toch stoere ‘Queen of the Sky’. Roland Korst van Museum Bevrijdende Vleugels wil haar redden, maar niet iedereen deelt zijn droom…

 

De documentaire won de 2015 Best Documentary Docfeed Award en was te zien op verschillende festivals (o.a. Nederlands Film Festival) en op tv in Nederland en Amerika.

 

  

 

 

Broken Dreams bestaat uit een documentaire en een Engelstalig boek. Naast het levensverhaal van dit unieke vliegtuig bevat het boek talrijke foto’s en verhalen van mensen die het vliegtuig gekend hebben. Het boek schreef Suzanne van Leendert samen met Barry Mc Cabe (uitgegeven door uitgeverij Narwal).

 

In Broken Dreams wordt het vliegtuig gezien als een oude dame (vliegtuigen zijn tenslotte vrouwen, volgens de kenners) die terugkijkt op haar leven. In de film gaat het dan ook niet om de techniek van het vliegen en het vliegtuig, maar om de emoties die mensen voor dit vliegtuig hebben. Het vliegtuig en haar vlieguren worden gebruikt als metafoor voor een mensenleven en de ervaringen die daar bij horen.

 

 

De dvd en het boek zijn verkrijgbaar via de website www.brokendreams.eu 

 

Documentaire

Regie, productie, research en financiering: Suzanne van Leendert, Camera: Bart Nopper, Frank van Osch, Reg Gruson, Geluid: Reg Gruson, Joris Geurts, Daan Jongbloed, Montage: Ozan Olçay, Omroep: Omroep Brabant, Omroep west, NPO Doc, OETA (VS), Producent: Van Osch Films, Productiejaar: 2015, Financiers: Mediafonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, bkkc / Provincie Noord-Brabant, Omroep Brabant, MPS

 

Boek

120 pagina’s, 21 x 28 cm, hard-cover, full color, Geschreven door: Suzanne van Leendert & Barry Mc Cabe, Uitgever: Uitgeverij Narwal (i.s.m. U & Eye Media Productions)

 

 


 

 

 

Category
Boek, Documentaire, DVD