‘Het Ogenblik’

Ik heb Ruud Spaargaren geholpen met het opzetten van crowdfunding voor zijn boek met foto’s van daklozen in Utrecht, gecombineerd met gedichten van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Ruud, die zelf ook als vrijwilliger bij de dagopvang voor dak- en thuislozen in Utrecht werkte, wilde deze mensen een podium geven.

 

Gedichten van het Utrechts Stadsdichtersgilde

Vier dichters van het unieke Utrechts Stadsdichtersgilde werkten mee aan dit project: Ruben van Gogh, Baban Kirkuki, Pauline Pisa en Hanneke van Eijken. Op basis van een gesprek met de geportretteerden schreven zij een gedicht. De dichters hebben geprobeerd het wezenlijke van deze mensen in taal te vangen.

 

Fotoboek ‘Het Ogenblik’

In het full-colour fotoboek ‘Het Ogenblik’, zijn 14 foto’s met 13 gedichten gepubliceerd. Daarnaast werden alle foto’s met de gedichten op groot formaat tentoongesteld in het Zocherpark in Utrecht.

 

Ik begeleidde Ruud door het hele proces en verzorgde filmmateriaal voor crowdfunding en pr-doeleinden. Binnen 14 dagen werd het streefbedrag behaald! Daarnaast banderde ik kranten en bladen voor publicaties. Er werd aandacht besteed aan het project door de landelijke pers (AD, Telegraaf en Reformatorisch Dagblad), de lokale kranten (de Utrechtversie van AD en Telegraaf, de NUK, DUIC), radio (NPO5) en televisie (EO).

Category
Crowdfunding fotoboek