Sporen van de toekomst

NIEUWS!

 

‘Sporen van de toekomst’ is geselecteerd voor het Limburg Film Festival van 1 tot 4 juni in Venlo en voor het Festival del cinema Cefalù in Palermo, Italië in september.

 

Daarnaast wordt de film uitgezonden door RTV Utrecht op dinsdag 6 juni vanaf 13:00 uur, elk uur tot woensdag 13.00 uur. En nogmaals diezelfde week op zondag 11 juni vanaf 08.00 uur elk uur tot maandag 13.00 uur.

 

‘Sporen van de toekomst’ is een documentaire over de Utrechtse fotograaf Herman van Doorn. Herman fotografeert al bijna 40 jaar en gaf lang les. Hij is nog steeds actief en erg bevlogen. Hij specialiseerde zich in architectuurfotografie, maar richt zich de laatste jaren steeds meer op eigen werk waarin hij zijn idealen laat spreken.

 

 

In Venetië documenteert Herman hoe de stad aan het veranderen is. Ambachten en traditionele werkplaatsen verdwijnen en worden overgenomen door industriële producten en internationale winkelketens, die weliswaar goedkoper produceren maar tegen welke kwaliteit? En letterlijk en figuurlijk, tegen welke prijs? Door het enorme aantal toeristen dat de stad overspoelt, wordt onroerend goed in de stad onbetaalbaar voor de echte Venetianen die dan ook de stad verlaten. Ook dat leidt tot de vermindering van de authentieke ambachtslieden: niet alleen de glasblazer of de kantklosster, maar ook de bakker en de slager om de hoek. “Het is vijf voor twaalf!”, aldus Herman.

 

     foto: Herman van Doorn

 

Door middel van zijn foto’s laat Herman ons afvragen waar we als maatschappij, en individueel, mee bezig zijn. De documentaire speelt zich deels af in Venetië en deels in Utrecht.

 

 

 

 

 

Category
Documentaire