Première VAART – een ode aan de stadsnatuur

Première VAART – een ode aan de stadsnatuur

VAART – een ode aan de stadsnatuur gaat op vrijdag 11 september in première in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht.

Inloop van 19.30 – 20.00 uur. Aanvang 20.00 uur. Vanwege de corona-maatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is dan ook verplicht, en vol is vol! Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht

 

De film is een samenwerking met Anne Broeksma, dichteres van het Utrechtse Stadsdichtersgilde, die een poëtische voice-over bij de beelden schreef, en sound designer Gerwin Weidenaar, die een klankwereld creëerde waarin de grens tussen bestaand geluid, muziek en sound design vervaagt.

Voor meer informatie over de film en de trailer, klik hier

Wandelingen rondom de Klopvaart

In aansluiting op de film kun je op zondag 13 september 10 uur en 14.00 uur een wandeling rondom de Klopvaart maken onder begeleiding van Joke van der Ham, natuurgids en lid van de Natuur- en Milieugroep Overvecht. De wandeling richt zich op wat er groeit en bloeit rondom de Klopvaart en de historische context. Voor de wandelingen is aanmelden verplicht, net zoals voor de filmvertoning. Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Wanneer: zondag 13 september 2020. 1e wandeling 10.00 – 11.30 uur, 2e wandeling 14:00 – 15.30 uur. Vertreklocatie wordt via e-mail bekend gemaakt.

De documentaire werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, RTV Utrecht, KF Hein Fonds, Stichting Carel Nengerman Fonds, Gravin van Bylandt Stichting en Stichting Xpress Art. De première i.c.m. een wandeling rondom de Klopvaart werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van het K F Hein Fonds