Zielen van Utrecht gratis online te zien!

Zielen van Utrecht gratis online te zien!

De documentaire Zielen van Utrecht biedt een kijkje achter de schermen, stapt even uit de hectiek van het leven en staat stil bij de dood.

Deze film werd eerder in drie delen uitgezonden door RTV Utrecht en is nu ook te zien via Youtube.

 

 

De gemeentelijke begraafplaatsen in Utrecht zijn oases van rust waar de doden te ruste worden gelegd in de Utrechtse aarde of in bijzondere grafkelders. Ook zijn het plekken om te wandelen, te mijmeren over het leven en de dood, en tot rust te komen onder de prachtige bomen als groene longen van de stad. Toch kent de gemiddelde Utrechter ze niet als plekken om eens te bezoeken. Waarom eigenlijk niet?

De dood is niet aanlokkelijk en begraafplaatsen zijn niet meer zo ‘trendy’ als dat ze eens waren. Mensen willen steeds vaker gecremeerd worden. En dat is een probleem voor de gemeente Utrecht dat ieder jaar groter wordt. Duizenden graven liggen leeg en hoe krijgt de stad die in godsnaam gevuld? Ook het aantal bezoekers daalt. Tanja Medema, teamleider van de Afdeling Begraafplaatsen, worstelt hier dagelijks mee. Lukt het haar om het tij te keren en haar begraafplaatsen te ‘promoten’? En waarom voelt ze zich daar zo thuis?

Tanja Medema op Begraafplaats Soestbergen