U & Eye Media Productions | Broken Dreams
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Broken Dreams

 

Broken Dreams (boek & documentaire) is het kleurrijke levensverhaal van het vliegtuig dat gebruikt zou worden voor de musical Soldaat van Oranje. Tijdens het vervoer over de weg raakte deze oude Dakota betrokken bij een ongeluk. Vleugellam moet ze afwachten hoe het met haar zal aflopen. In de film blikt het vliegtuig terug op haar turbulente bestaan terwijl mensen die haar kenden getuigen van hun liefde voor deze elegante en toch stoere ‘Queen of the Sky’. Roland Korst van Museum Bevrijdende Vleugels wil haar redden, maar niet iedereen deelt zijn droom…

 

De documentaire won de 2015 Best Documentary Docfeed Award en was te zien op verschillende festivals (o.a. Nederlands Film Festival) en op tv in Nederland en Amerika.

 

  

 

 

Broken Dreams bestaat uit een documentaire en een Engelstalig boek. Naast het levensverhaal van dit unieke vliegtuig bevat het boek talrijke foto’s en verhalen van mensen die het vliegtuig gekend hebben. Het boek schreef Suzanne van Leendert samen met Barry Mc Cabe (uitgegeven door Narwal Uitgevers).

 

Met Broken Dreams wilde Suzanne een ‘mannelijk’ onderwerp – een vliegtuig – op een ‘vrouwelijke’ manier benaderen. Het vliegtuig wordt gezien als een oude dame (vliegtuigen zijn tenslotte vrouwen, volgens de kenners) die terugkijkt op haar leven. Het gaat haar dan ook niet om de techniek van het vliegen en het vliegtuig maar om de emoties die mensen voor dit vliegtuig hebben. Het vliegtuig en haar vlieguren worden gebruikt als metafoor voor een mensenleven en de ervaringen die daar bij horen.

 

 

De dvd en het boek zijn verkrijgbaar via de website www.brokendreams.eu 


 

 

 

Broken Dreams

De dvd en het boek zijn verkrijgbaar via de website www.brokendreams.eu

Genre

Documentaire

Lengte

52 minuten

Regie, productie, research en financiering

Suzanne van Leendert

Camera

Bart Nopper, Frank van Osch, Reg Gruson

Geluid

Reg Gruson, Joris Geurts, Daan Jongbloed

Montage

Ozan Olçay

Omroep

Omroep Brabant, Omroep west, NPO Doc, OETA (VS)

Producent

Van Osch Films

Productiejaar

2015

Financiers

Mediafonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, bkkc / Provincie Noord-Brabant, Omroep Brabant, MPS

Boek

Geschreven door: Suzanne van Leendert & Barry Mc Cabe

120 pagina’s, 21 x 28 cm, hard-cover, full color

Uitgever: Narwal publishers (i.s.m. U & Eye Media Productions)

Facebook pagina

Categorie
Boek, Documentaire, DVD